Een schitterend wielerfestijn beleefden we afgelopen zondag in Alphen.

Om de eerste KNWU wedstrijd op ons nieuwe parcours een extra feestelijk tintje te geven had de jeugdcommissie een paar speciale attracties naar Avanti gehaald. Vanochtend vroeg werd er al een stellage opgebouwd door Patrick Smit die daar op zijn trial ATB de spectaculairste stunts uitvoerde. Rond het middaguur arriveerde Rabo renner Rick Flens die een praatje maakte met de kinderen en de prijsuitreiking deed. Ook was er weer de Rabo Dikke Banden Race en een springkussen voor de kleintjes en was de oude rollenbank  gered van de slopershamer om weer dienst te doen,  dit keer met kinderracefietsen.
Maar vooral konden we genieten van leuke wedstrijdjes en het schitterende weer. Al met al een gezellige drukte, mede doordat ook nog de Duin- en Bollentocht georganiseerd werd door onze toerclub met zo’n 170 deelnemers.

Van de wedstrijden kan ik alleen zeggen dat iedereen weer zijn stinkende best deed. Sommigen om te winnen (Tom en Marco en ook Jesse om niet te vergeten) en anderen Avantiaantjes waren vooral bezig om het peloton bij te kunnen houden of in hun eentje de koers uit te rijden. Meer hierover natuurlijk weer op de jeugdwebsite. Vanaf hier wil ik weer alle vrijwilligers en sponsors bedanken die deze dag mogelijk gemaakt  hebben.

We sloten deze dag af met een wedstrijd voor de oudere categorïeën. Een nieuw idee van de KNWU maakt het mogelijk om junioren, amateurs en sportklasse samen te laten rijden. Bij Avanti waagden we de gok om dit ook eens te proberen.

Aanvankelijk viel het aantal deelnemers wat tegen, maar gelukkig hadden we wat bijschrijvers en kwamen we toch nog op 27 man. Eigenlijk nog veel te weinig, maar wellicht dat daar in de toekomst verandering in komt.
Veel Avanti-geel was er ook te zien, en zelfs op het podium!
Na enige tijd koers ontstond er namelijk een kopgroep waar Twan en Johan Boerefijn in zaten.  Ook Lex probeerde het nog even om vlak voor het eind hier naar toe te rijden, maar helaas, zij werden teruggepakt.

In de sprint wist Twan nipt de eerste plek te pakken. Met het blote oog was hier bijna niets van te zien. Nu kun je ook zien dat het belangrijk is om de Mylaps transponder zo laag mogelijk op je voorvork te doen (dus rechts ivm je uitvalas). Het verschil tussen nr. 2 en 3 was namelijk maar 0,004 seconden, met het blote oog en ook op de videocamera waarschijnlijk niet te zien. Zo stonden er vandaag dus toch nog twee Avanti renners op het podium, Twan en Johan.
Kortom een mooie afsluiting