Archive for April, 2011

“Als je haar maar goed zit”

Hoe krijg je mensen de auto uit en de fiets op? Dat is in grote lijnen waar de actie ‘Heel Alphen Fietst’ om draait. Het antwoord is simpel: geef ze 20 graden Celsius, een lekker zonnetje, een zacht briesje (het liefst in de rug) en een fiets met veel versnellingen (accuutje mag ook). Een mooie doch tegelijkertijd redelijk kansloze missie. We leven immers in Nederland. Hier is regen, een dik wolkendek en een gemiddelde windkracht van 4,5 heel normaal. Ik zeg wel eens voor de grap: ‘Waarom fietsen als je dezelfde afstand volledig gemotoriseerd en dus zonder weerstand kunt afleggen?’ Een grap die eigenlijk geen grap is. Want gros van de mensen is zijn namelijk lui, wil niet bezweet arriveren, wil niet zeiknat regenen, wil niet met tegenwind fietsen, wil niet moe worden.

En toch werkt het als je van Hans de Bruin een promotiefiets onder je gat geschoven krijgt waarop staat: ‘Heel Alphen Fietst’. Mijn fiets gebruik ik normaliter alleen als ik van huis naar de kroeg moet en van de kroeg naar huis. Maar met deze fiets ging ik ineens ook naar mijn werk, naar de sportschool, naar de supermarkt en naar de Boskoopse IJssalon Jansen. En wie de witte fiets van de moderne snit ontwaart, met daarop in grote letters ‘Heel Alphen Fietst’, komt toch even kijken en vragen stellen: “Heel Alphen Fietst? Wat is dat nu weer?” Waarna je de uitleg geeft en zij steevast tot slot reageren: “Wel een goed initiatief.” Dan kun je zeggen dat je actie wat heeft opgeleverd.

Ik steun de actie, laat dat duidelijk zijn. Maar tegelijkertijd weet ik dat er door het centrum van Alphen aan den Rijn geen auto minder zal rijden. De afweging blijft namelijk elke dag dezelfde. Kies ik voor warme kleding en trotseer ik weer en wind of kies ik voor een voertuig waarin het droog is, waar de muziek slechts een drukknop ver weg is en waarvan mijn mascara niet uitloopt? Hoe heette die band ook al weer die ergens in de tachtiger jaren een hit scoorde met het nummer ‘Als je haar maar goed zit’. Dat werd een nummer 1-hit omdat iedereen zich daarin herkende.

Dennis Captein (@DCintobusiness op Twitter)


Sport in de Wijk van Sportspectrum

Het project ‘Sport in de wijk’ is een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn en stichting Sportspectrum. Sporten betekent voor jong en oud: beleving, gezelligheid, fitheid, spelplezier, competitie en heeft een grote sociale functie.

Een mooie kans om kennis te maken met verschillende sporten!

Wielrennen

Wanneer : Dinsdag 31 mei en 7, 14 en 21 juni

Tijd : 17.00 tot 18.00 uur

Kosten : 10 euro

Locatie : Clubhuis Avanti (Amerikalaan 163, Kerk en Zanen)

Groep : 6, 7 en 8

Het inschrijfformulier kun je op onderstaande link Downloaden. Als je je na 29 april nog wilt opgeven, neem dan contact op met Sportspectrum of dit nog kan.

http://www.sportspectrum-alphen.nl/media/36029/sport%20in%20de%20wijk_formulier.pdf

 

Heb je vragen over de activiteiten? Neem dan contact op met Stefan de Vries, combinatiefunctionaris, telefoonnummer 06 55 80 45 91 of e-mail naar: s.devries@sportspectrum-alphen.nl

Veel sportplezier!


De Fietsappel gesloten in meivakantie

Van 2 tot en met 7 mei 2011 wordt de slijtlaag in de Fietsappel vervangen. Tijdens de werkzaamheden wordt de Fietsappel volledig afgesloten en is het niet mogelijk fietsen te stallen of op te halen. Fietsen kunnen onbewaakt gestald worden aan de Dwarsligger, langs perron 1 en aan de kant van Kerk en Zanen of tegen betaling in de bewaakte fietsenstalling in de fietstunnel.

Werkzaamheden
Omdat de slijtlaag op het middenpad niet voldoet aan de eisen, gaat de aannemer deze vervangen. Tijdens deze werkzaamheden kan er niet op het middenpad gelopen worden. De Fietsappel wordt daarom vanaf maandag 2 mei 05.30 uur tot zaterdag 7 mei 18.00 uur volledig afgesloten. Gedurende die dagen kunnen er dus geen fietsen gestald of uit de stalling opgehaald worden. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden aan de Fietsappel uitgevoerd in een schoolvakantie. In die week maken minder fietsers gebruik van de stalling.


Avanti goed vertegenwoordigd in Wielerronde van Waddinxveen

Ook dit jaar werd de aloude Ronde van Waddinxveen weer verreden op tweede paasdag. Er stonden zeven Avanti renners aan de start. 
Bij de junioren beten Stefan, Lex en Twan het spits af. Stefan reed zijn eerste criterium en dat ook nog eens in zijn eigen woonplaats. Helaas moest hij na de beslissende demarrage van Twan en een paar anderen het peloton laten gaan.
Twan zat dus weer mee in de kopgroep en moest helaas zijn meerdere erkennen in Leon Hofman (eerste), Lorenzo Borhem (tweede) en Arno Kleinjan (derde) in de eindsprint, maar werd dus heel mooi vierde en pakte en passant ook nog de leiderprijs. 
Lex wist weer voorin mee te doen, ondanks zijn inspanningen op zaterdag en zondag. Hij finishte als 22e.

Bij de Amateurs schopte Marvin het in zijn woonplaats tot een 24e plek en was daarmee de beste Avanti renner in dit peloton. Johan Boerefijn volgde op een 56e plaats, Edo werd 71e en Robert Heemskerk werd 89e.


Clubkampioenschap wielrennen WV Avanti 2011

Vijfentwintig renners stonden er vanochtend aan de start op een zonovergoten Avanti parcours. Een oude traditie is hiermee weer in ere hersteld. Daardoor ook welwat afwezigen, sommige renners wilden zich sparen voor de Ronde van Waddinxveen. 

De fietsende ouders van de C groep lieten het een beetje afweten, daardoor was de overwinning bij voorbaat al voor Rob Ligtenberg.

Nieuwelingen/junioren:

De junioren en nieuwelingen reden dit jaar hun eigen wedstrijd. Ook weer met het oog op de wedstrijd van morgen werd er niet al te hard gereden. Twan wist ook nu weer weg te rijden en niemand die volgde en werd dus, verdiend, kampioen.

1. Twan van der Sijs
2. Lex Ligtenberg
3. Ronald Ligtenberg

B-groep:

In de B groep probeerde iedereeen wel een keer wat. Hans van Leeuwen werd echter weer de verwachte winnaar, maar Marcel van Delft verrassend tweede.

1. Hans van Leeuwen
2. Marcel van Delft
3. Gertjan Kerkhof

 

A-groep:

Ook Jurgen van Diemen deed weer wat hij moest doen, afwachten tot het eind en wegrijden in de laatste ronde terwijl niemand zijn wiel kon houden en werd dus eerste. Edwin Snabel was, net als Marcel van den Berg weer terug in vorm en zij werden respectievelijk tweede en derde. 

1. Jurgen van Diemen
2. Edwin Snabel
3. Marcel van den Berg

 


Clinic voor meiden door Swaboladies

In het kader van de nationale sportweek is er dinsdag 19 april weer een wielrenclinic speciaal voor alle meiden vanaf 7 jaar.
Dus ook voor moeders en niet-leden. Als je maar een racefiets en helm hebt !

De clinic wordt gegeven door de wielrensters van hetSwaboladies cyclingteam. Zij leren je alle trucjes uit het damespeloton die een echte wielrenster moet weten.

De clinic start om 18.30 uur en duurt tot 19.30 uur.

Na afloop is er voor iedereen (ook voor de jongens) een lekkere verrassing, dus eet niet teveel van te voren.

De jongens hebben een normale training op de normale tijden.We plakken Alphen vol!

Eigenlijk kun je er gewoon niet omheen, heel Alphen plakt de Heel Alphen Fietst stickers. Waar we we ook komen, wat we ook zien.. iedereen lijkt in de ban van Heel Alphen Fietst. Daarvoor willen we via deze weg even onze bewondering uitspreken! Heb jij de Heel Alphen Fietst stickers nog niet en wil je ze toch hebben, informeer dan bij één van de partners of reageer op dit bericht.

 


Jeugdronde Alphen

Een schitterend wielerfestijn beleefden we afgelopen zondag in Alphen.

Om de eerste KNWU wedstrijd op ons nieuwe parcours een extra feestelijk tintje te geven had de jeugdcommissie een paar speciale attracties naar Avanti gehaald. Vanochtend vroeg werd er al een stellage opgebouwd door Patrick Smit die daar op zijn trial ATB de spectaculairste stunts uitvoerde. Rond het middaguur arriveerde Rabo renner Rick Flens die een praatje maakte met de kinderen en de prijsuitreiking deed. Ook was er weer de Rabo Dikke Banden Race en een springkussen voor de kleintjes en was de oude rollenbank  gered van de slopershamer om weer dienst te doen,  dit keer met kinderracefietsen.
Maar vooral konden we genieten van leuke wedstrijdjes en het schitterende weer. Al met al een gezellige drukte, mede doordat ook nog de Duin- en Bollentocht georganiseerd werd door onze toerclub met zo’n 170 deelnemers. (continue reading…)


Amstel Gold Race

Uitleggen wat de Amstel Gold Race is hoeft waarschijnlijk niet. De enige Nederlandse wielerklassieker is in binnen- en buitenland bekend. Nagenoeg elke zichzelf respecterende Nederlandse wielerliefhebber wil deze tocht gereden hebben. Er is immers een toerversie, die elk jaar de dag voor de professionals georganiseerd wordt. Nu mag de link met Heel Alphen Fietst in dit bericht misschien wat ver gezocht lijken, een snelle blik op Twitter verteld ons dat veel Alphense wielerliefhebbers de koers hebben uitgereden.

Daarom willen we (de partners van Heel Alphen Fietst) via deze weg al deze deelnemers van harte feliciteren met het uitrijden van de Amstel Gold Race toerversie.  We zijn trots op jullie!


  • Nieuwsbrief
    * = verplicht veld
  • TWITTER

  • Copyright © 2011 Heel Alphen Fietst. Handcrafted by Marketing Brigade