Author Archive

Mountainbike clinic’s voor de jeugd met avontuurlijke tochten

January 15, 2012
11:00 pm
11:00 pm

Wielervereniging Avanti zit ook deze winter niet stil. In de winter wordt er op zaterdagochtend volop gefietst op de Mountainbike. Er gaan tochten door de polders, rondom de Zegerplas en nabij het parcours langs de N11 (Amerikalaan). Iedereen doet mee en heeft plezier met het fietsen over heuvels en weggetjes waar ze echt nog nooit zijn geweest. Over asfalt, zandpaden, bagger en gras, het komt allemaal voor.
De komende zes zaterdagen (21 januari t/m 25 februari) organiseren we Moutainbike clinics voor de jeugd (vanaf 8 t/m 14 jaar). Onder goede begeleiding van ervaren volwassen MTB’ers vertrekken we om 9.00 uur vanaf het clubhuis aan de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Na ongeveer 1 uur zijn we daar weer terug en maken we de fietsen schoon.
Als je mee wilt doen dan kunnen wij zorgen voor een fiets en een helm. Geef je dan wel op tijd op zodat we de fiets kunnen klaarzetten. Als je zelf een fiets hebt met brede banden en versnellingen dan mag je uiteraard met je eigen fiets meedoen.
Kom gewoon een keer meedoen en je hebt een avontuurlijke start van je weekend !
Om het goed te regelen moet iedereen zich uiterlijk op donderdag opgeven bij rbuchly@casema.nl. Na je aanmelding krijg je nog aanvullende informatie en dan zien we je de eerstvolgende zaterdag voor de echte Mountainbike clinic.

http://www.youtube.com/watch?v=5wKElMt3fZQ&feature=player_embedded#!


Tom Wijfje (12 jaar) wint Tour de Junior in Achterveld en haalt het Jeugdjournaal

De TOUR de JUNIOR is een internationaal jeugdwielerfestijn welke dit jaar al weer voor de 54e keer (8 t/m 13 augustus 2011) werd georganiseerd. In 6 dagen en 9 etappes, Criteriums, Omlopen, een Klassieker, 2 tijdritten bergop en 1 vlakke tijdrit, is gestreden om ereprijzen. Deelname stond open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. Deelnemers zijn willekeurig ondergebracht in door lokale/regionale bedrijven, gesponsorde ploegen.

Terug in de tijd
Al met al is de TOUR de JUNIOR het oudste jeugdwielerevenement van Nederland en wellicht van Europa met reeds in 1962 buitenlandse deelname. Sinds 1961 schenkt Z.K.H. Prins Bernhard een eremedaille voor de sterkste Nederlandse deelnemer. De KNWU geeft een beker voor de strijdlustigste bij de categorie VII. In januari 2002 ontving de Tour de Junior uit handen van oud-deelnemer Hennie Kuiper, de prestigieuze KNWU Shimano 2001 Award De TOUR de JUNIOR is een non-profit organisatie en is niet afhankelijk van subsidies. Alle wedstrijden worden verreden volgens de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie.

Het wedstrijd programma
In het meerdaagse evenement leren de deelnemers alle facetten van een echte etappe wedstrijd. Op het programma staan criteriums, 3 individuele tijdritten waarvan een bergop, omlopen en een heuse klassieker. Op drie dagen zijn er zelfs twee onderdelen te verrijden. In de ochtend een tijdrit en in de avond een criterium of een rit in lijn (omloop). Al deze onderdelen vergen het uiterste van de jeugd. Men leert de krachten verdelen en ontwikkelt koersinzicht. Ook de plaatselijke jeugd komt volop aan zijn/haar trekken met een heuse minitour op de woensdagmorgen.

Bekende deelnemers
Deelnemers van naam uit het verleden zijn o.a. Leo Duijndam, Matthijs de Koning, Hennie Kuiper, Herman Snoeyink, Han Vaanhold, Arnold Voogt, Kees van de Wereld, Frank van Bakel, Johnny Broers, Hennie Stamsnijder, Sjaak Pieters, Corne Kokke, Petra de Bruin, Rob Harmeling, Volker Diehl (Dld), Danielle Overgaag, Erik Dekker (o.a. winnaar van de wereldbeker 2001), Michael Boogerd Johan Bruinsma, Michel Zanoli, Remco Startman, Niels van der Steen, Remco van der Ven, Vincent van der Kooy, Fulco van Gulik (LOTTO-ADECCO), Kor Steenbergen, Niels Scheuneman (vice-wereldkampioen in Lissabon 2001) en Nicole Cooke (GBr) (drievoudige wereldkampioene juniorendames. Neem ook een kijkje op de pagina tour winnaars: winnaars van de Tour de Junior

Winnaar 2011 Tom Wijfje (Wielervereniging Avanti)
Tom was de onbetwiste winnaar. Hij veroverde niet alleen de gele trui (beste in het tijdklassement), maar ook de groene (puntenklassement) en de bolletjestrui (bergklassement). Ook clubgenoot Jesse Langedijk reedsterk en eindigde als 7e in het eindklassement.

De prestatie werd uitgezonden op het jeugdjournaal.Sterk rijden van Jurgen van Diemen en Peter van Dijk

Van 4 t/m 7 augustus reed belofte Jurgen van Diemen (samen met SwABo-ploeggenoten Robbert van Andel, Nick Borst, Floris Gerts, Erik van Lakerveld en Frank Niewold) de Vysocina Tour, een etappekoers in Tsjechië.
In de derde etappe haalde hij een knappe vijfde plek en in de 162 km-lange laatste rit met verschillende zware klimmen finishte hij als 7e.
Uiteindelijk was hij met een 33e plek in het eindklassement de best geklasseerde SwABo-renner.

Peter van Dijk eindigde – vooral door zijn goede klimprestaties – in de Vuelta Cicliste a Leon op een 18e plaats. Hiermee werd hij achter Marc Goos (Rabobank Continental Team), die de vierdaagse wedstrijd op zijn naam schreef, tweede Nederlander (op 3.19 min)en liet hij de rest van het Rabo opleidingsteam en een Nederlandse selectie met voornamelijk renners van het Rabobank-Giant Offroad team achter zich.

Zowel Jurgen van Diemen als Peter van Dijk zijn goede bekende van wielervereniging Avanti.


Avanti neemt deel aan NK Junioren en Elite in Dalen

 

 

 

 

 

Komend weekend is Dalen gastheer van het officiële Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor 15-tot en met 18-jarigen en de eliterenners zonder profcontract. Het is één van Nederlands grootste wielersportevenementen, waar meer dan 500 coureurs aan de start zullen verschijnen. Nadat Avanti net mooie resultaten heeft geboekt in den Haag voor de 8 tot 15 jarigen hopen we nu op mooie resultaten voor Twan van der Sijs (junior) en Jurgen van Diemen (Elite).

Zaterdag 18 juni: Twan van der Sijs , 130,2 km, 18.30 uur, finish circa 21.35 uur.

Zondag 19 juni: Jurgen van diemen , 179 km, 13.50 uur, finish circa 18.00 uur.

 

Wie onze jongens wil gaan aanmoedigen, het is even rijden maar ze zullen het zeker waarderen. (Nadere info op www.nkdalen.nl)

 


NK Jeugdwielrennen

12 juni, de datum die bij sommigen al maanden op de kalender stond, was het dan eindelijk zo ver. Het NK jeugdwielrennen in Den Haag ging van start.

Afgelopen dinsdag was er nog hard getraind op het bochtige parcours. Vandaag moest het dan echt gebeuren.
Het was gezellig druk, en langzaam begon ook het Avanti-publiek toe te stromen.

Als eerste was het de beurt aan Marissa en Josien, die bij de meisjes categorie 6 van start gingen. Een wedstrijd waarin flink doorgereden werd, enkele uitlooppogingen gedaan werden, en waar we Maaike Boogaard Nederlands kampioen zagen worden.
Josien en Marissa startten helemaal achteraan, slim als ze waren, 2 meter achter het gehele peloton, zodat ze na de eerste bocht al een stuk of 10 renners achter zich hadden.
Langzaam vielen er steeds meer renners van het peloton af, en ook Marissa en Josien zagen we vechten. Josien verloor uiteindelijk het gevecht van het peloton, en moest samen met een ander meisje een paar ronden voor het einde lossen. De sprint wist ze nog wel te winnen, en uiteindelijk finishte ze als 43ste.
Marissa lukte het vandaag wel om het peloton bij te houden. Moe gestreden eindigde ze als 36ste aan het staartje van het peloton.

Om één uur was het de beurt aan ‘onze’ jongens in categorie zes. Tom, die zich had voorbereid door extra vroeg naar bed te gaan, en Marco die gister nog in Mechelen reed.

Na de start, die voor Tom volgens mij niet geheel vlekkeloos verliep (we zagen Tom in het midden doorkomen, terwijl hij ergens vooraan startte), werd er door verschillende renners veel aangevallen.
Ook Marco en Tom waren regelmatig van de partij. Helaas waren er zo veel sterke jongens, dat elke ontsnappingspoging mislukte, zelfs de aanmoedigingen van het publiek hielpen niets.
Onze jongens hebben in ieder geval gestreden voor wat ze waard waren. Twee ronden voor het einde ontstond er bij Tom (en ook bij een paar anderen) verwarring. De jury belde voor de laatste ronde voor de gedubbelde renners in het peloton, maar Tom dacht dat het voor hem de laatste ronde was.
Mario Poldervaart was inmiddels weg gesprongen, en zo kwam Tom als tweede over de finish, waarna hij zijn benen stil hield. Toen hij door had dat de rest van het peloton nog door ging, zette hij weer aan. Helaas was dit niet genoeg. Het NK werd gewonnen door Daan van Sintmaartensdijk, die op de streep zijn clubgenoot Mario klopte. Waarop hij later reageerde: “Bij de jeugd rijd je toch nog gewoon voor jezelf”. Marco zagen we rond de 10e plek uit de bocht komen, en hij eindigde uiteindelijk, heel knap, en verdiend op een mooie negende plek.
Dat Marco toch nog een aardige sprint in de benen heeft, heeft hij vandaag bewezen.
Tom eindigde uiteindelijk, een beetje teleurgesteld, op een 18e plek.
Beiden een fantastische wedstrijd gereden jongens !

Om half 3 was het de beurt aan Lorraine. Ook hier zaten de meiden meestal niet stil, en werd er dus flink doorgereden. Veel meiden kregen het lastig, en zo werd de kopgroep steeds kleiner. Ook Lorraine had het moeilijk. Uiteindelijk kwam ze in een groep van ongeveer zes terecht, en samen hebben ze, in een mooi tempo de wedstrijd uitgereden. Ze wist in de sprint nog twee meiden achter zich te houden en werd uiteindelijk 30ste.

Na Lorraine startte Luuc, die op het laatste moment nog aan de selectie was toegevoegd. Hij was wel zenuwachtig, maar zal niet de enige zijn geweest vandaag.
Na een goede start van Luuc was het vechten geblazen. Voorin werd er om de kampioenstrui voor categorie 1 gestreden, maar voor Luuc was het vooral belangrijk om aansluiting te vinden bij een groepje. Uiteindelijk is het hem niet gelukt, en kwam hij alleen te rijden, wat nog best zwaar was. Des te knapper dat hij op de finish toch nog bij het groepje voor hem terecht kwam, en daar zelfs nog twee renners van wist in te halen.
Luuc eindigde uiteindelijk, helemaal uitgeput, op een 23ste plaats.

In categorie 2 stond Elian aan de start. Hij startte redelijk achteraan, maar schoof langzaam naar voren. We zagen hem verschillende rondes lang mooi vooraan mee koersen, terwijl er achteraan jongens bleven lossen. De laatste paar ronden werd er nog harder gereden, maar Elian hield mooi vol. In de sprint greep hij met een 14e plek naast de bekers, en hij was dan ook enigszins teleurgesteld. Maar het is toch zeker een resultaat om trots op te zijn, en nu blijven er nog kansen open voor volgend jaar !

Als allerlaatste waren de meiden van categorie 4 aan de beurt. Marise en Ruth moesten hier het Avanti-geel verdedigen.
Beiden startten ze achteraan, maar waar het Marise vrij gemakkelijk lukte om naar voren te komen, had Ruth het een stuk lastiger. Ze kwam in een groepje achter het peloton te rijden, en deed er alles aan om hier bij te blijven.
Ondertussen zagen we Marise vooraan mee rijden en zelfs een ontsnappingspoging doen. Ze werd helaas terug gepakt, maar bleef haar positie vooraan vasthouden. In de sprint werd ze heel knap 7e, en reed daarmee de beste uitslag van de dag van Avanti.


Ruth moest haar groepje de laatste ronde laten gaan vanwege rugpijn, en werd uiteindelijk 37e.

Al met al was het een hele mooie dag, waar alle Avantianen hebben laten zien wat ze in huis hadden, en hebben gestreden voor wat ze waard waren. Dat de vereniging door het filmpje op wielerland bekend is geworden bleek wel. Om ons heen hoorden we vele reacties, en werden onze toppers herkend.

Alle deelnemers, vaders, moeder, broertjes, zusjes, en al het andere publiek wat uit Alphen en omstreken gekomen was om onze toppers aan te moedigen, super bedankt voor jullie support. Mede dankzij jullie, het mooie weer, en de spannende wedstrijden was het een erg leuke dag.


Sport in de Wijk van Sportspectrum

Het project ‘Sport in de wijk’ is een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn en stichting Sportspectrum. Sporten betekent voor jong en oud: beleving, gezelligheid, fitheid, spelplezier, competitie en heeft een grote sociale functie.

Een mooie kans om kennis te maken met verschillende sporten!

Wielrennen

Wanneer : Dinsdag 31 mei en 7, 14 en 21 juni

Tijd : 17.00 tot 18.00 uur

Kosten : 10 euro

Locatie : Clubhuis Avanti (Amerikalaan 163, Kerk en Zanen)

Groep : 6, 7 en 8

Het inschrijfformulier kun je op onderstaande link Downloaden. Als je je na 29 april nog wilt opgeven, neem dan contact op met Sportspectrum of dit nog kan.

http://www.sportspectrum-alphen.nl/media/36029/sport%20in%20de%20wijk_formulier.pdf

 

Heb je vragen over de activiteiten? Neem dan contact op met Stefan de Vries, combinatiefunctionaris, telefoonnummer 06 55 80 45 91 of e-mail naar: s.devries@sportspectrum-alphen.nl

Veel sportplezier!


Avanti goed vertegenwoordigd in Wielerronde van Waddinxveen

Ook dit jaar werd de aloude Ronde van Waddinxveen weer verreden op tweede paasdag. Er stonden zeven Avanti renners aan de start. 
Bij de junioren beten Stefan, Lex en Twan het spits af. Stefan reed zijn eerste criterium en dat ook nog eens in zijn eigen woonplaats. Helaas moest hij na de beslissende demarrage van Twan en een paar anderen het peloton laten gaan.
Twan zat dus weer mee in de kopgroep en moest helaas zijn meerdere erkennen in Leon Hofman (eerste), Lorenzo Borhem (tweede) en Arno Kleinjan (derde) in de eindsprint, maar werd dus heel mooi vierde en pakte en passant ook nog de leiderprijs. 
Lex wist weer voorin mee te doen, ondanks zijn inspanningen op zaterdag en zondag. Hij finishte als 22e.

Bij de Amateurs schopte Marvin het in zijn woonplaats tot een 24e plek en was daarmee de beste Avanti renner in dit peloton. Johan Boerefijn volgde op een 56e plaats, Edo werd 71e en Robert Heemskerk werd 89e.


Clubkampioenschap wielrennen WV Avanti 2011

Vijfentwintig renners stonden er vanochtend aan de start op een zonovergoten Avanti parcours. Een oude traditie is hiermee weer in ere hersteld. Daardoor ook welwat afwezigen, sommige renners wilden zich sparen voor de Ronde van Waddinxveen. 

De fietsende ouders van de C groep lieten het een beetje afweten, daardoor was de overwinning bij voorbaat al voor Rob Ligtenberg.

Nieuwelingen/junioren:

De junioren en nieuwelingen reden dit jaar hun eigen wedstrijd. Ook weer met het oog op de wedstrijd van morgen werd er niet al te hard gereden. Twan wist ook nu weer weg te rijden en niemand die volgde en werd dus, verdiend, kampioen.

1. Twan van der Sijs
2. Lex Ligtenberg
3. Ronald Ligtenberg

B-groep:

In de B groep probeerde iedereeen wel een keer wat. Hans van Leeuwen werd echter weer de verwachte winnaar, maar Marcel van Delft verrassend tweede.

1. Hans van Leeuwen
2. Marcel van Delft
3. Gertjan Kerkhof

 

A-groep:

Ook Jurgen van Diemen deed weer wat hij moest doen, afwachten tot het eind en wegrijden in de laatste ronde terwijl niemand zijn wiel kon houden en werd dus eerste. Edwin Snabel was, net als Marcel van den Berg weer terug in vorm en zij werden respectievelijk tweede en derde. 

1. Jurgen van Diemen
2. Edwin Snabel
3. Marcel van den Berg

 


Clinic voor meiden door Swaboladies

In het kader van de nationale sportweek is er dinsdag 19 april weer een wielrenclinic speciaal voor alle meiden vanaf 7 jaar.
Dus ook voor moeders en niet-leden. Als je maar een racefiets en helm hebt !

De clinic wordt gegeven door de wielrensters van hetSwaboladies cyclingteam. Zij leren je alle trucjes uit het damespeloton die een echte wielrenster moet weten.

De clinic start om 18.30 uur en duurt tot 19.30 uur.

Na afloop is er voor iedereen (ook voor de jongens) een lekkere verrassing, dus eet niet teveel van te voren.

De jongens hebben een normale training op de normale tijden.


  • Nieuwsbrief
    * = verplicht veld
  • TWITTER

  • Copyright © 2011 Heel Alphen Fietst. Handcrafted by Marketing Brigade